Wymiary i litraż:
10l : 24x18x21 (długośc x szerokośc x wysokosc)
Urządzenia grzewcze:
Nie są potrzebne, ponieważ słońce i tak nagrzewa akwarium do wysokich temperatur. Jakby co, to mogę włożyc tam na chwilkę grzałkę 100W z akwarium głównego. Jak będę w zoologicznym może kupię grzałkę 5W. Mam w planach zasadzic tam sporo roślin.
Filtracja:
Nie posiadam
Inne urządzenia
Napowietrzacz (brzęczyk). Na pewnym forum przeczytałem, że musi byc poruszana woda... To prawda?
Fauna i flora:
-gałęzatka
-niezidentyfikowana roślina
-kabomba
-kilka ślimaków (prawdopodobnie rozdętki)
Podłoże:
Akwarium jest podzielone na dwie części. Częśc pierwsza: podłoże piasek (plażowy), gałęzatka, kilka kamieni, kabomba. Częśc druga: roślinka (wie ktoś co to za roślina? foty poniżej), na podłoże drobne kamienie.

Przepraszam za niewyraźne fotki, robione telefonem. Jak będę miec do dyspozycji lepszy aparat to zarzucę zdjęcia.
Wypowiadajcie się, co robię źle a co dobrze, co zmienic. Mam też szklaną pokrywę, jest potrzebna? Dla ślimaków przygotowałem mieszankę rozdrobionych pokarmów podstawowych dla rybek (rozdrobnionych) + rozdrobiony suszony gammarus + rozdrobniony BIOrept (granulowany pokarm dla żółwi wodnych). Dochodzi też np mlecz (jak będą chciały). Można podawac np marchewkę i sałatę? Jak tak to surowe czy gotowane? A mięso można? (ogółem napiszcie, czym można karmic
Pozdrawiam i czekam na opinie. 8)
Użytkownik slepyy edytował ten post 27 sierpień 2010 - 17:06

Logowanie